AkidaAktuelno

Šubhe/nejasnoće simpatizera Idiša/Isila

Ovo je . dio od 25 u serijalu Šubhe simpatizera IDIŠ-a (ISIL-a)

Šubhe/nejasnoće onih koji simpatišu državu Bagdadija (IDIŠ, ISIL)

Autor: Hamud ibn Alijj El-‘Amri

UVOD

Zahvala pripada Allahu, i neka je salavat i selam na Njegova poslanika, sve njegove ashabe, njegovu porodicu, i sve one koji ga u dobru slijede do Sudnjeg dana.

Gornji tekst o tekućem problemu muslimana danas smo odabrali zbog njegove šerijatske argumentacije, te jasnoće i preciznosti u govoru o ovoj temi. Tekst je ujedno prilagođen za razumijevanje širih muslimanskih masa, kao i manje upućenih u zbivanja na terenu. Autor ovog rada je jedan od tragaoca za znanjem, međutim dotični rad je prihvaćen i pohvaljen od priznate uleme kao šerijatski stručan u ovoj temi. 1

Kao takav, rad veoma decidno sadrži sve bitnije šubhe/nejasnoće koje simpatizeri Idiša/Isila vide upravo kao argumente u svom djelovanju i lojalnosti

Iz istog razloga (šerijatske stručnosti) smo već prije objavili rad jednog alima po pitanju Idišovog proglašenja hilafeta: http://istina.ba/konacan-govor-u-raspravi-o-proglasenju-hilafeta/

S obzirom da je stvar Idiša/Isila odavno postala predmet međumuslimanskih razilaženja i smutnji svugdje u svijetu, a naročito zbog optužbi njihovih simpatizera za pronevjeru emaneta ove vjere od strane svakoga ko ih ne podrži, objavljivaćemo inšaAllah ovaj rad u serijalu. Radi njegove obimnosti biće podijeljen po redoslijedu iznešenih šubhi/nejasnoća.

Poseban motiv i razlog jeste činjenica da Idiš/Isil sve više služi kao izgovor raznim vojnim koalicijama za intervenciju na Siriju, dok se istovremeno bombardovanja vrše uglavnom na pozicije drugih džihadsko-oslobodilačkih grupa. S druge strane, na kopnu Idiš/Isil neprestano napreduje prema naseljima muslimana gdje vrši razne zločine nad onima koji ih nisu priznali kao hilafet. Mediji, s izuzetkom rijetkih, sve to prikazuju onako kako je njima naređeno od svjetskih elitnih lobija.

Slično se dešava i van bojnog polja po bijelom svijetu. Vrše se ezijećena brojnih muslimana s optužbom  odanosti Idišu/Isilu iako se isti odriču te organizacije. Naravno, mediji to opet pokazuju kao borbu civilizacije protiv Idišovog barbarstva.

Krajnji cilj rada jeste da se iskreni među muslimanima odvrate od  ove stranputice, – jer koliko god se nekome stvar Idišovog hilafeta činila islamskom, ipak je ona daleko od upute Poslanika sallallahu 'alejhi ve sellem  i životnih primjera selefa.

Napomena:

Rad je usmjeren na spomenutu organizaciju općenito, i kao takav ne daje sud nikome pojedinačno!