AkidaAktuelno

Osmo svojstvo haridžija: Optužba drugih muslimana za izdaju

Ovo je . dio od 25 u serijalu Šubhe simpatizera IDIŠ-a (ISIL-a)

Autor: Hamud ibn Alijj El-‘Amri

Osmo svojstvo haridžija se ogleda u sljedećem:
„Zar mi je Allah dao povjerenje nad stanovnicima Zemlje, pa da mi vi ne dadnete povjerenje?!“
Ovo je govor Povjerljivog sallallahu 'alejhi ve sellem njihovoj preteči kada je negirao poslanikovu sallallahu 'alejhi ve sellem pravednost u podjeli (ratnog plijena).
Zaista je to negiranje povjerenja i pritvrđivanje izdajstva!
I ovo je njihovo stanje danas kao i tokom historije.
Pritvrđivanje izdaje: Prvo pocnu sa vladarima, tako da im to niko ne negira, jer je pri vladarima puno prevara i izdaje, zatim postepeno negiraju povjerenja tako da, malo po malo, dođu do negiranja povjerenja učenjacima, pa sve dok ih ne odvede to stanje do nepovjerenja svakome ko im se suprotstavi, ma kakva bila njegova vrijednost, njegovo znanje i njegov džihad.

Pogledaj njihov opis mudžahida!
Kada je njihov prethodnik osporio povjerenje onome kome je to ukazao Allah, i kada su osporili povjerenje Osmanu radijellahu 'anhu i Aliji radijellahu 'anhu , – pa šta će onda njihovi unuci/potomci da urade danas sa muslimanima općenito, i (posebno) sa onima koji im se suprostave u njihovim zločinima i pokoljima?!

Zato neka te ne obmanu, – moj brate, – njihove zvučne parole u opisivanju izdajom svakoga ko im se suprotstavi, – pa to su već rekli Allahovom Povjereniku sallallahu 'alejhi ve sellem u vjeri i objavi, i govorili su to najboljim stvorenjima poslije Poslanika sallallahu 'alejhi ve sellem , tj. ashabima radijellahu anhum .

Ovo je njihovo osmo svojstvo, pododaraju se u njemu sa njihovim prethodnicima bez ikakve sumnje.
Stoga, pazi brate muslimane i mudžahide da te grupa novotara ne uvuče u svoju novotariju nakon što te upozorio na njih Allahov Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem .