Sirijski režim je izložen pomorskim napadima već neko duže vrijme, pri čemu su uzrok toga saznali s okašnjenjem. Pri tome, nisu u stanju da zaustave te napade čak ni uz rusku pomoć, niti pomoć stranih vojnih milicija. Ovi napadi se ogledaju u navali morskih pasa (ajkula) koje žive u blizini sirijskih morskih obala, pri čemu grizu kabal koji kanališe internet za potrebe Sirije, a nad kojim ima kontrolu sirijski režim. Morski psi zapravo grizu ovaj kabal kad god im se pruži prilika, a sve do ovog momenta se ne zna stvarni razlog koji utiče na morske pse da grizu internetski kabal koji je isključivo namijenjen za potrebe Sirije.

Tokom perioda rata u Siriji zabilježeno je statistički više od deset ugriza internet kabla od strane morskog psa, u bližnem periodu kao i daljem, i takođe u vremenski improvizovanoj seriji, što dodatno zbunjuje Asadov režim.

U ovom kontekstu, sirijska kompanija za komunikacije koja radi u sklopu režima je objavila ‘da je u noći sa utorka na srijedu uspostavljena zamjena na oko 70% internet prostora koji je bio van upotrebe zbog kvara jednog od internet kabala u moru tokom prethodnih dana.’

Vijest objavljena na datum : 16.12.2017

Prijevod sa:
https://eldorar.com/node/116860