Aktuelno

Šest kompanija kontrolišu sve američke medije

News Corp posjeduje preko 27 televizijskih kuća i preko 150 novina. Time Warner ima preko 100 podkompanija koje uključuju CNN, magazin Time i The CW.

Svejedno da li vam ova informacija predstavljala nešto alarmantno ili da uopšte ne posjedujete loše mišljenje o ovoj informaciji, činjenica je da je iz decenije u deceniju ova skupina vlasnika medija i dalje jača i da sve više preovladavaju informacijama koje stižu do običnog svijeta.Od 2011. godine najveće medijske korporacije u Americi po pitanju obrta novca i profita su: 
General Electric, Walt Disney, News Corp., Time Warner, CBS i Viacom.Walt Disney – ili konkretnije Disney Media Networks – kontrolišu zapanjujući broj drugih medija.  Što se tiče filmske industrije njima pripada Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios, Touchstone Pictures i Hollywood Pictures. Uz ove kompanije, posjeduju i paralelne muzičke kuće koje se bave distribucijom muzike, kako iz filmova tako i izdavanjem zasebnih muzičkih albuma.
 Takođe oni posjeduju i ABC televiziju koja dalje posjeduje svoje ispostave, koje dalje posjeduju svoje regionalne ispostave koje se dalje granaju na specijalizirane mrežne programe.Walt Disney takođe posjeduje i dionice televizijskih mreže A&E i Liftime Entertainment-a koje se dalje granaju na sličan način kao i ABC. 
Iako je sama ABC televizija sa svojih preko 200 programa gledana u preko 99% domaćinstava to je samo dio medijske površine koju pokriva Walt Disney, da en govorimo o radio kućama i novinskim agencijama.News Corp. koja je poznata po skandalu špiuniranja poziva i poruka koji je na kraju završio smrću nekih osoba u Britaniji njihovom krivicom, te njihovim javnim izvinjenjem, posjeduju Fox televiziju, MyNetworkTV i druge televizijske kuće koje zajedno broje preko 27 televizijskih kuća koje se dalje granaju na svoje pod-kanale i programe, kako unutar Amerike, tako i dalje. Samo Fox televizja pokriva preko 35 % od sveukupnih televizijskih kuća u Americi. Internacionalna mreža Fox broji preko 120 kanala širom Planete dok News Corp. kao zasebna kompanija posjeduje i druge televizijske kuće poput Fox Home Entertainment-a i 20th Century Fox televiziju i druge slične televizijske kuće koje se dalje granaju.General Electricima 49% udjela u NBC-Universal-u i NBC Networks-u. Takođe stoje i iza mnogih filmova, pisanih djela, novina i iza preko 150 magazina i marketinških organizacija. General Electric GE posjeduje sve medijske izvore u Americi koje su uspjeli da pridobju tokom godina udruživanja, kupovine i preuzimanja. Ovakvi mediji su dominantni što se tiče materijala koje Amerikanci čitaju i slušaju.

Viacom posjeduje mnoge bitne televizijske programe poput mreže MTV i njenih mnogih varijacija širom planete koja sama obuhvata preko 160 nacija zatim, BET Networks, CMT, Comedy Central, Logo, Nickelodeon, Spike TV, TV Land, takođe i VH1. 

Takođe posjeduju i sve filmske kuće koje se nalaze pod Paramount Pictures-om koji je u njihovom vlasništvu, a uz njega imaju i izrazito jako prisustvo na internetu.

CBS se sastoji od preko 30 radio stanica i imaju vlasništvo nad 50% dionica CW Network-a dok drugu polovicu posjeduje Time Warner zajedno sa još 130 drugih radio stanica, bitnijih izdavača pisanih djela poput Simon & Shuster-a, kao i mnoge druge internet i [slične marketinške kompanije.] Mnogi će sami da zaključe da je  većina informacija koja dopire do nas upravo iz ovih navedenih izvora, koji uz to međusobno sarađuju.

Izvor: http://www.ifeveryoneknew.com/